Global Transport and Logistics
Velg land

Velg land

myDSV

DSV og UNICEF inngår samarbeid for å sikre at barn over hele verden får tilgang til livsviktige forsyninger

Det strategiske samarbeidet vil sikre rask mobilisering av nødhjelp, samt styrke nasjonale forsyningskjeder.

DSV og UNICEF samarbeid

DSV og UNICEF har i dag inngått et nytt samarbeid med mål om å sikre rask mobilisering av nødhjelp og styrke globale forsyningskjeder. Som en del av samarbeidet vil DSV tilby gratis flytransport for rask levering av livsviktige forsyninger til katastroferammede områder, samt bidra med fleksible midler for å hjelpe barn over hele verden. 

"I 2023 leverte UNICEF 2,79 milliarder vaksinedoser til 105 land for å støtte nasjonale vaksinasjonsprogrammer og beredskap mot utbrudd. Men millioner av barn verden over mottok ikke de livsviktige vaksinene på grunn av betydelige problemer i forsyningskjedene, spesielt i avsidesliggende områder. Sammen med DSV vil vi adressere disse sårbarhetene for å sikre rask levering av vitale forsyninger. Samarbeidet vil gjøre det mulig for oss både å møte akutte behov og å arbeide mer langsiktig med å forbedre måten vi leverer livsviktige forsyninger til barn på," sier Carla Haddad Mardini, Director of Private Fundraising and Partnerships i UNICEF.

I katastrofesituasjoner er det ofte barna som lider først og mest, fordi de er mer utsatt for sykdommer og feilernæring. I tillegg til å sørge for flyfrakt av nødhjelp, vil DSVs løfte om fleksible midler gjøre det mulig for UNICEF å raskt mobilisere nødvendige ressurser – i noen tilfeller allerede innen 24 timer etter at en katastrofe har inntruffet – og dermed sikre nødhjelp til de barna som har aller mest behov for det, også i avsidesliggende områder.

"Vi opplever stadig flere kriser rundt om i verden, og derfor har vi valgt å samarbeide med UNICEF for å sikre effektiv humanitær logistikkstøtte til kriserammede områder," sier Jens H. Lund, Group CEO i DSV. "En fast garanti om gratis flytransport er en fundamental del av dette strategiske samarbeidet, som vil gjøre det mulig å sikre livsviktig nødhjelp til barn og deres familier, uansett hvor i verden behovet oppstår. Når en katastrofe rammer, er DSV klar til å hjelpe UNICEF med levering av nødhjelp innen 72 timer for å hjelpe barn med å overleve og komme seg etter en katastrofe."

DSV og UNICEF samarbeid Susanne Dahl, Executive Director, UNICEF Danmark møter Jens H. Lund, Group CEO, DSV på et DSV varehus for å diskutere samarbeidet i juni 2024.

Styrkede forsyningskjeder

Som en del av det nye partnerskapet vil DSV bidra med sin ekspertise og samarbeide med UNICEF for å forbedre forsyningskjedene, spesielt i Latin-Amerika. Dette vil øke barns tilgang til livsviktige forsyninger og tjenester. Høy kompetanse er avgjørende for å sikre en effektiv forsyningskjede. Opptil 40 % av ressursene i den globale helseinnsatsen går årlig tapt på grunn av ineffektivitet, som ofte kan tilskrives manglende kompetanse i forsyningskjeden.

Partnerskapet bruker UNICEFs Supply Chain Maturity Model til å evaluere og forbedre sentrale operasjonelle og tekniske aspekter av forsyningskjedestyringen. Dette inkluderer budsjettlegging, planlegging, transport, distribusjon, lagring og sluttbrukerovervåkning. Resultatene vil bli brukt av regjeringer i Latin-Amerika som en del av deres arbeid med å utvikle evidensbaserte nasjonale planer. Målet er å styrke forsyningskjedene gjennom målrettede investeringer, slik at de blir mer robuste og sikrer bedre tilgang til medisiner og helsehjelp.

Internasjonal humanitær innsats

I 2023 estimerte UNICEF at nesten en fjerdedel av verdens barn lever i eller har flyktet fra konfliktområder. Disse barnas akutte behov forverres ofte av utfordringer som ødelagt infrastruktur og usikkerhet. Sterke partnerskap er derfor avgjørende for å løse slike komplekse logistikkproblemer. Med sitt omfattende globale nettverk kan DSV bidra med robuste og effektive løsninger for forsyningskjeder som støtter UNICEFs arbeid med å sikre rask levering av livsviktige forsyninger til avsidesliggende områder.

Det strategiske partnerskapet bygger videre på DSVs tidligere samarbeid med UNICEF i 2020, da DSV signerte World Economic Forums Supply Chain & Transport Industry Charter for distribusjon av vaksiner for UNICEF og COVAX. DSV har også tidligere støttet UNICEFs humanitære arbeid, senest etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria i 2023.

Om UNICEF

UNICEF er til stede i noen av verdens mest utfordrende områder for å hjelpe de mest sårbare barna globalt. Vi jobber for å forbedre livene til barn og unge i over 190 land og områder verden over.

Besøk UNICEFs hjemmeside for mer informasjon om arbeidet for barn og unge: unicef.org

UNICEF promoterer ikke selskaper, varemerker, produkter eller tjenester.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: 

Jonatan Rying Larsen

Senior Press Officer, DSV

Tlf.: +45 25417737

jonatan.larsen@dsv.com

Lukas Clark-Memler

Communication Specialist 

UNICEF Geneva

Tlf.: +41 766980380

lclarkmemler@unicef.org

Spørsmål?  

Ta kontakt med oss på tlf. +47 09870, så hjelper vi deg!

Kontakt oss